Driewielers
Driewielers
Al ruim vijftig jaar is Pot Tweewielers een begrip in Haaksbergen en omstreken. Naast verkoop en onderhoud van ‘gewone’ en elektrische tweewielers is het bedrijf gespecialiseerd in aangepaste fietsen. Pot biedt verrassend handige oplossingen-op-maat voor een leven lang fietsplezier.
Driewielers
Onzekerheid, dat is veelal de reden om de fiets laten staan. Jammer, want er zijn tal van slimme oplossingen waardoor mensen toch kunnen blijven fietsen weet eigenaar René Pot. “Met een simpele aanpassing kun je vaak al veel bereiken.
“Op- en afstappen, dat geeft de meeste onzekerheid”, weet René Pot. “
Geruststellend
Met een driewielfiets is dat verleden tijd. Je remt en staat stil, je hoeft niet plotsklaps af te stappen en de fiets kan niet omvallen. Een geruststellend idee dat al veel onzekerheid wegneemt.” Een aangepaste fiets zal wel even wennen zijn. “‘Gewoon’ fietsen zit er bij ons Nederlanders nou eenmaal ingebakken. Maar het is eenvoudig te leren. Wij helpen mensen graag op weg. Is er wat meer oefening nodig, dan kan een ergotherapeut extra ondersteuning geven.” Pot Tweewielers werkt samen met zorgprofessionals als ergotherapeuten en fysiotherapeuten. “Verantwoord bewegen, dat is hún vakgebied. Soms komen ze samen met een cliënt langs om een aangepaste fiets uit te proberen. De lijnen zijn kort en hulp is - over en weer - snel ingeroepen.”
Aanpassingen
Denk aan een stokhouder, speciale pendalen, of een spiegel waarmee je het verkeer achter je makkelijk in de gaten kunt houden. We kunnen een bestaande fiets voorzien van richtingaanwijzers, zodat je je hand niet hoeft uit te steken. Als iemand minder kracht heeft in zijn handen kunnen we een aangepaste bediening monteren.
Wat een gave fiets!
Als lopen lastiger wordt, kan een loopfiets uitkomst bieden. Deze is licht in gebruik en je komt er verder mee dan met een rollator. “Dankzij een aangepaste fiets krijgen mensen hun vrijheid terug. Ze kunnen er weer zelfstandig op uit, of gezellig samen met anderen. En niet te vergeten: je blijft in beweging.” Soms bemerkt René bij de mensen enige schaamte om over te stappen op een aangepaste fiets. “Dat is écht onnodig. Belangrijk is om bespreekbaar te maken waar zij problemen ervaren. Een niet gestelde vraag is zonde”, vindt hij. “Vaak is het hun eigen idee en krijgen ze van anderen juist een compliment: ‘wat een gave fiets!’. Als je ziet hoe blij mensen zijn als ze - soms tegen de verwachting in - weer kunnen fietsen. Daar doen we het voor!”